Slik fornyer du fugene

Så enkelt gir du nytt liv til gamle fuger!

Har du tenkt at bare ved å friske opp fugene gir du nytt liv til hele rommet? Fugene utsettes ofte for røff behandling i form av vasking og såpe/smuss/kalk, hvilket gjør at de over tid vil bli misfarget og det kan også sprekke opp. Heldigvis er det å friske opp fugene en relativt rimelig og enkel jobb.

Slik gjør du:

1. Stygge fuger som har begynt å smuldre og løsne, fjernes ved å benytte en fugekrasse. Skrap bort det som er porøst og som løsner lett.

2. Støvsug godt i fugen før du fortsetter

3. Bland ny fugemasse etter anvisning på fugepakken, la den “hvile” noen minutter før du rører den opp igjen. Dette vil gjøre fugen mer smidig å arbeide med, samt du oppnår en bedre brukstid.

4. Påfør fugen ved å benytte et fugebrett. Trekk alltid diagonalt over fugen, slik at den blir liggende så høyt som mulig.

5. Vent med å vaske over fugen til du ser at fugesløret (hinnen av fug som ligger igjen på flisen) er begynt å tørke. Dette kan være mellom 5-20 minutter – følg godt med og kjenn etter.

6. Vask diagonalt over fugene med en fuktig og ren svamp for å fjerne overflødig fug.

7. Tørk over flisene med en tøyfille

 

MEGATIPS!

Er fugene like hele, men du ønsker å friske opp fargen? På kort tid kan du enkelt benytte en fugepenn med farge for å fornye gammel fug. Pennen fungerer som en tusj, men har egenskapene som en fugemaling og vil derfor tåle både vann og såpe. Husk å la fugene få tørke i ca 24 timer før du utsetter de for vannsøl, slik at fargen ikke blir vasket bort.