Slik påfører du fugemasse

Sjekk ut våre MegaTips før du setter igang!


Hos MegaFlis finner du tre ulike fugemasser med ulike egenskaper. Det aller første du bør gjøre er å finne ut hvilken type som er best egnet til ditt prosjekt.

Project: En allround gulv-og veggfug som kan benyttes i alle oppholdsrom innendørs samt utendørs. Fugebredde: fra 2-15 mm.
Rustic: Grov fugemasse til gulv og vegg. Spesielt velegnet utendørs der det ønskes en grovere og bredere fuge. Fugebredde fra 3-15 mm.
Supercolour: Anbefales til våtrom og over kjøkkenbenk. Liten risiko for missfarging og bakterieinntrengning. Spesielt velegnet til våtrom med intensiv rengjøring. Fugebredde fra 2-10 mm.

 
 

Slik gjør du det

Slik gjør du:


1. Bland fugemassen med rent vann etter anvisning på posen. Blandingsforholdet varierer på de forskjellige fugemassene.

2. Hell først vann i bøtten, rør så rundt med en visp mens pulveret helles i. Blandes i 2-3 minutter til en klumpfri masse. Sørg for at både pulver og vann er temperert. Fugemassen er nå klar til bruk. Brukstiden varierer på de forskjellige fugemassene, sjekk derfor fugens emballasje for brukstid på valgt fugemasse.

3. Fugemassen arbeides ned i fugene med et fugebrett, som trekkes diagonalt over fugene .

4. Når fugene er overflatetørre, men ikke herdet (se herdetid på emballasjen), løsnes den overskytende fugemasse på flisene med en fuktig svamp.

5. Overflaten kan deretter rengjøres med en fuktig oppvridd svamp og fugene formes. Fugene bør deretter holdes fuktige i ca. 1-2 døgn, for å unngå tvangstørking

6. Etter ca. 2 døgn kan fugene renses for eventuelt fugeslam med Mira 1..2..fugeslør+. Avhengig av flisenes sugeevne og romtemperatur tåler overflaten lettere gangtrafikk/påvirkning etter 24 timer og full belastning etter 7 døgn.
“Jeg anbefaler å impregnere fugene etter fuging for å bevare fargen og forenkle renholdet.”
-Magnus, MegaFlis Billingstad