Slik monterer du Thermoflex Kit

Thermoflex Kit 200 er gulvvarme på en selvklebende matte som med fordel brukes på åpne, regelmessige flater med få hindringer. Varmekabelen er tynn og bygger kun 4 mm. Den er allerede forhåndsmontert på den selvklebende matten, som rulles ut og festes i ett og samme moment. Installasjonen går smidig og raskt da du verken trenger å måle opp c/c-avstanden eller feste kabelen. Matten kan enkelt klippes og vinkles etter ønsket flate.
 
 
Underlag
Varmekabelen legges på eksisterende gulvkonstruksjon av betong, gips- eller sponplate. Tre- og sponplategulv med mer enn 30 cm mellom gulvbjelkene må forsterkes for å unngå sprekkdannelser og at flisene løsner. På betonggulv mot bakken skal varmen ikke slås helt av om sommeren.

Gulvmateriale
Thermoflex Kit kan installeres under flise- og natursteingulv. Varmekabelen skal legges i støpesjikt, med en min. tykkelse på 5mm. Det ferdige gulvet må ikke dekkes med tykke, isolerende tepper, sittesekker eller lignende, da dette kan føre til temperaturer som er skadelige for gulvet.

 

Slik gjør du det:

1. Kontroller at gulvet er fast, uten svikt og fritt for smuss og gammelt gulvbelegg. Gulvflaten primes deretter med Mira 4180 primer

2. Merk opp på gulvet hvordan du ønsker mattene mest praktisk skal ligge i forhold til rommets form og/eller mål. NB! Mattene/kabelen skal med fordel legges 10 cm ut fra vegg.

3. Kabelen isolasjons-og motstands-måles. Fyll ut testprotokollen eller bruk Garantera Ebeco – som er en tjeneste hvor du kan dokumentere måleverdier, lagre bilder av installasjonen og lage et digitalt garantibevis.

4. Løsne beskyttelsen på matten og sikt den inn. Rull matten ut og trykk den fast mot gulvet. Begynn i et hjørne. Om kaldkabelen ikke rekker frem til tilkoblingspunktet/termostaten, kan man frigjøre kabel fra matten, slik at du når frem. Fres kaldkabel-skjøten ned i gulvet.

5. Rull ut matten til motsatt side av veggen. Klipp opp nettet uten å skade kabelen. Ved oppklipping av nettet må ikke kablene ligge nærmere enn 5 cm.

6. Kabelen skal ikke legges under fast innredning, som f.eks gulvstående toalett. Toalettet kan med fordel festes med silikon i stedet for å skrues fast, for å ikke risikere skade på kabelen. Klipp opp og fri-legg et stykke av nettet og gå videre. Dette for at matten skal kunne rulles ut i riktig retning.


7. Press fast matten med hendene eller føttene slik at den fester seg ordentlig. Dette er ekstra viktig på grovt underlag, f.eks. betong. Bruk sko med myk såle eller gå barbent for å beskytte kabelen. Hvis du ikke sparkler rett etter taping, tråkker du fast matten en gang til rett før støping. For å få ytterligere forbedret heft kan gulvet primes ytterligere med fortynnet primer forhold 1:1..

8. Mål og fyll ut testprotokollen. Dokumenter leggingen av kabelen med en skisse og/eller et bilde – oppbevar det ved el-sentralen.

9. Gulvet støpes med egnet gulvstøp/avrettingsmasse for varmekabler. Vær oppmerksom på at kabelen skal ligge under membransjikt i våtrom.

10. Mål kabelen igjen for å kontrollere at den ikke er blitt skadet under støpingen.

11. Legg flisene i henhold til gjeldene bransjeforskrifter. Benytt fleksibelt fliselim og fugemasse egnet til ditt bruk.

12. Mål og fyll ut testprotokollen.

MEGATIPS!

• Vent 4 uker etter innstøping før varmen settes på. Øk deretter varmen gradvis. Dette for at støpen skal rekke å tørke skikkelig.

• Her kan du se Ebeco`s komplette monteringsanvisning til Thermoflex Kit

 

Se vårt utvalg av Thermoflex Kit