Slik beiser du terrassen

Enkle tips for å holde plattingen pen i mange år.

1. Rengjør grundig med Nordsjø tinova wood cleaner som sørger for at beisen fester seg godt. I direkte sollys skal overflaten først fuktes med vann, for å unngå at Tinova wood cleaner tørker for raskt. Vask også nytt impregnert treverk for å fjerne salter fra impregneringen. Nytt treverk behøver kun lett sliping. Skal du beise nytt treverk – gå til punkt nr. 4.

2. Legg på Tinova Wood Cleaner og la det virke i ca 10 minutter. Husk å bruke gummihansker og vernebriller. Beskytt metall, glass og andre malte overflater.

3. Skur med en børste, skyll grundig med vann og la det tørke. Bruk store mengder vann, det er mengden og ikke trykket som gir det beste resultatet i dette punktet. Høytrykkspyler er ikke anbefalt, da trykket kan flise opp treverket. Hvis trefibre reiser seg i overflaten, slipes overflaten lett og slipestøvet børstes deretter bort. La det tørke. Når fuktighetsinnholdet er under 16%, kan du påføre beisen. Mål gjerne med en fuktmåler.

4. Nå kan du påføre beisen. Start med endetreet, mett dem godt med beis, minst 3-4 ganger.

5. Påfør 1-2 strøk med Nordsjø tinova uv super terrace. Fjern overskuddbeisen etter 10-25 minutter. Forviss deg om at det ikke ventes regn eller dugg de nærmeste seks timene.

 

MEGATIPS!

• Bruk en bred pensel og/eller en rulle som du kan låse. Bruker du rulle, går det raskere og slipper å ligge på kne.

• Pass på at du kommer til i mellomrommet mellom terrassebordene med pensel. Det gir et finere sluttresultat.

• Velg terrassebeis med UV-filter som er vannavstøtende. Det er en kjennsgjerning at solen bryter ned treverk. UV-filteret beskytter treverket på samme måte som solkrem beskytter huden. En vannavstøtende terrassebeis hindrer fukt å trekke ned i treverket.