Slik maler du panel


Med riktig forarbeid sikrer du et varig resultat!

1. Vask først panelet med Nordsjø original forvask, skyll og la det tørke.

2. På nytt tre påføres Nordsjø original kvistlakk for å motvirke risikoen for gjennomslag av kvister og lignende ved maling innendørs.
Deretter grunnes treverket med Nordsjø original heftgrunn. Underlaget avgjør om du skal benytte 2 strøk, men det kan lønne seg å legge litt ekstra innsats i forbehandlingen. Det gir som regel et bedre sluttresultat.

3. Puss over med et fint slipepapir.

4. Mal panelet med maling beregnet til panel/treverk og velg glansen du ønsker. Velg glans 4 eller 5 for matt, 40 for halvblank og 80 for et glatt utseende. Påfør malingen først med malerull og etterstryk med en pensel som er dyppet i maling, slik at du får dekket not og fjær. Mal 2-3 bord av gangen med malerulle og etterstryk før malingen størkner.

MEGATIPS!

Ambiance SuperFinish får samme utflytende utseende som oljemaling, men gulner ikke. Den holder seg hvit. Mal to strøk for best resultat og holdbarhet. Du kan gjerne slipe lett med et finkornet sandpapir mellom strøkene for å sikre at underlaget blir glatt. Ambiance SuperFinish er en unik kvalitetsmaling for treverk inne. Den gir dører, karmer, lister og/eller panel en slitesterk overflate helt uten penselstriper. Den finnes i 2 glansgrader: halvblank 40 og helmatt 5.

 

Finn din maling her!