Slik monterer du BerryAlloc Kitchen Wall

Den enkleste måten å fornye kjøkkenet. BerryAlloc Kitchen Wall platene er laget av holdbar kompaktlaminat og tåler varme, vann og direkte sprut av kokende vann. De kommer med moderne flise-mønster eller som helt slette plater og de holder seg rene og hygieniske år etter år. Med kun 3 mm tykkelse er de ideelle for oppussing. Du kan raskt og enkelt installere panelene selv – lim opp platene, så har du et nytt kjøkken iløpet av en ettermiddag. Det omfattende utvalget av strukturer, fliseffekter og uttrykk rommer alle stiler! Resultatet er en glatt vegg, uten synlige skjøter. Slitesterk og lett å montere (selv). BerryAlloc kan monteres tørt, slik at du ikke kaster bort tid. Panelene er meget enkle å vedlikeholde. Perfekt til nybygg eller ombygg!

 

NB! Det anbefales ikke å installere Kitchen Wall bak gasskomfyr.


Slik gjør du det:

(Figur 1-3 viser tre ulike alternativer for legging og sammenkobling av folielengden)

Eksisterende vegg:
Overflaten som Kitchen Wal skal limes på må være jevn (slett). Dersom ujevnheten i overflaten overstiger 2 mm pr meter, må overflaten rettes/sparkles. Små kuler eller humper må slipes ned. Dersom du limer Kitchen Wall på eksisterende kledning, som f.eks tapet, PVC eller linoleumsbelegg – sørg for at den eksisterende kledningen er godt festet til veggen. Dersom du du er usikker på hvor godt den eksisterende kledningen er festet, må denne fjernes. Overflaten behøver ikke å være i lodd.

Forberedelser:
For å montere Kitchen Wall behøver du en sag for å kutte platen med, et vater, sandpapir (60-80 kornet), en tannsparkel, en fugepistol og BerryAlloc monteringslim. Begynn med å rengjøre overflaten som som Kitchen wall skal festes til. Dersom overflaten er svært tilsmusset bør det anvendes et egnet avfettingsmiddel før generell rengjøring tar til. Når overflaten er avfettet, rengjort, såpefri og tørr, kan monteringen av Kitchen Wall begynne. Husk at såperester gjør at lim hefter dårligere.

Mål og kutting av Kitchen Wall:
Ta mål av overflaten Kitchen Wall skal dekke. Legg platen på et stødig underlag og kapp platen i riktig dimensjon (bredde og lengde). Bruk en fintannet håndsag (dekorsiden snudd opp) eller en stikksag med laminatblad (dekorsiden snudd ned).

Fjern plasten på baksiden og puss lett med et 60-80 kornet sandpapir.

Normal montering: Påfør BerryAlloc monteringslim på den eksisterende veggen i strenger formet som bokstaven “U”. La strengene dekke 15-20 cm i vertikal høyde og 5 cm i horisontal bredde, fra topp til bunn. Benytt en tannsparkel til å jevne ut limet i begge vertikale ender. Dersom platen skal limes over fliser, må fliseoverflaten først pusses ledd med et sandpapir.

Helliming: Helliming anbefales hvis bakveggen er gipsplater. Bruk en tannsparkel og før limet utover hele overflaten.

Montering: Skyv platen mot den opplimte veggen og press platen hardt mot veggen ved hjelp av kroppsvekten.Press: Legg press på hele platen. Et alternativ til å bruke kroppsvekt og presse platen mot veggen er å bruke en bit av en planke med et tøystykke mellom planken og platen – og slå forsiktig på planken med en hammer over hele platens bredde. Fjern plasten på forsiden av platen.


Skjøting: Ved skjøting av plater skal limet som blir liggende under skjøten fordeles jevnt ut, slik at man lager et vanntett område på noen cm på hver side av skjøten. Bruk godt med lim der skjøten blir værende og bygg lik høyde under begge platene. Se til at limets tykkelse under skjøten samsvarer med tykkelsene på lim strengene. Legg platen med den selvkappede kanten utover (mot høyre vegg i dette tilfellet).

Posisjonering: Legg opp følgende plate nesten kant i kant med den foregående platen (2-5 mm avstand mellom platene). Trykk platen mot den opplimte veggen. Bruk hendene og skyv platen mot den foregående platen.

Kantene på begge platene er vinkelrette. Dersom begge platene ligger i vater, vil kantene treffe hverandre perfekt.

Fjerning plasten: Fjern plasten på forsiden av platen.

Tetting: Etter 2 dager kan kantene lukkes. Bruk BerryAlloc monteringslim over og under platen – samt på sidene.

MEGATIPS

Bruk en maskeringstape både på kanten av platen, og 5-10 mm inn på veggen. Legg en fuge med BerryAlloc monteringslim og glatt fugen med såpevann. Riv av maskeringstapen og gjør en ny glatting av fugen.

 

Hvilken er din favoritt?