Gjør det vanntett med Multicoat smøremembran

Hva er 4400 Multicoat?

4400 multicoat er en fleksibel membran som benyttes til vanntetting på alle gulv- og veggunderlag innendørs. Underlaget skal være bæredyktig, stabilt og sammenhengende, samt være rengjort for støv, fett og sementslam. Multicoat er en polymerbasert membrab som er ferdigblandet og klar til bruk.

Før du setter igang:
På gulv og veggflater før oppstart er det nødvendig at flatene er støvfrie, faste, tørre og frie for fett. Gipsplater, betong eller puss er gode underlag for flislegging. Spon og annet levende materiale bør unngås som underlag i våtrom. Er underlaget malt, skal flatene rubbes med grovt sandpapir og deretter vaskes med egnet vaskemiddel.


Slik gjør du:

1. Alle vegger og gulv primes med et lag av Mira 4180 primer. Påfør primeren med rulle eller kost.

1. Alle vegger og gulv primes med et lag av Mira 4180 primer. Påfør primeren med rulle eller kost.
 
2. I hjørner vegg/vegg og overgang gulv/vegg monteres en 10 cm bred fiberfilt remse i Multicoaten. Deretter påføres et dekkende topplag med Multicoat. Eventuelt kan du benytte deg av både Innvendige hjørnemansjetter og utvendige hjørnemansjetter.

2. I hjørner vegg/vegg og overgang gulv/vegg monteres en 10 cm bred fiberfilt remse i Multicoaten. Deretter påføres et dekkende topplag med Multicoat. Eventuelt kan du benytte deg av både Innvendige hjørnemansjetter og utvendige hjørnemansjetter.
3. Alternativt kan et selvklebende membranbånd monteres.

3. Alternativt kan et selvklebende membranbånd monteres.
 
3. Alternativt kan et selvklebende membranbånd monteres.

4. Alle plateskjøter og skruehull skal forsegles som på overgang gulv/vegg.
5. Monter mansjetter i multicoat ved rørgjennomføringer. Mansjettenes størrelse velges etter rørdiameter. Klem mansjetten fast til rør og underlag. Deretter påføres et dekkende topplag med Multicoat.

5. Monter mansjetter i multicoat ved rørgjennomføringer. Mansjettenes størrelse velges etter rørdiameter. Klem mansjetten fast til rør og underlag. Deretter påføres et dekkende topplag med Multicoat.
 
6. Rør i rør system forsegles på samme måte.

6. Rør i rør system forsegles på samme måte.
7. Ved sluk monteres en selvklebende slukmansjett, eventuelt har vi slukmansjetter i dimensjoner på 155 mm og 170 mm. Både standard og for påstøp. Ved avløpsrør for toalett/håndvask benytter du egnet rørmansjett til ditt bruk.

7. Ved sluk monteres en selvklebende slukmansjett, eventuelt har vi slukmansjetter i dimensjoner på 155 mm og 170 mm. Både standard og for påstøp. Ved avløpsrør for toalett/håndvask benytter du egnet rørmansjett til ditt bruk.
 
8. Om du benytter deg av en selvklebende slukmansjett, påfører du Multicoat under mansjettens frie kant og press den godt ned i Multicoaten. Benytter du deg av en dimensjons-tilpasset slukmansjett, skal det påføres multicoat både under og over mansjetten.

8. Om du benytter deg av en selvklebende slukmansjett, påfører du Multicoat under mansjettens frie kant og press den godt ned i Multicoaten. Benytter du deg av en dimensjons-tilpasset slukmansjett, skal det påføres multicoat både under og over mansjetten.
9. Påfør Multicoat i et jevnt lag på veggen. Benytt en korthåret rulle (mohair). Forbruket er minst 0,5 kg pr. m2 pr. påføring.

9. Påfør Multicoat i et jevnt lag på veggen. Benytt en korthåret rulle (mohair). Forbruket er minst 0,5 kg pr. m2 pr. påføring.
 
10. Når første lag er finger-tørt, påføres det andre laget diagonalt over første lag. Forbruket er minst 0,5 kg pr. m2 pr. påføring.

10. Når første lag er finger-tørt, påføres det andre laget diagonalt over første lag. Forbruket er minst 0,5 kg pr. m2 pr. påføring.
11. Med en eventuell tredje påføring, skal man oppnå i alt 1,6 kg pr. m2 for å oppfylle det nasjonale krav om 1 mm ferdigherdet membran.

11. Med en eventuell tredje påføring, skal man oppnå i alt 1,6 kg pr. m2 for å oppfylle det nasjonale krav om 1 mm ferdigherdet membran.
 
12. Påfør Multicoat i et jevnt lag på min 0,8 kg pr. m2 på gulvet.

12. Påfør Multicoat i et jevnt lag på min 0,8 kg pr. m2 på gulvet.
13. Når første lag er “gangtørt”, påføres det andre laget på tvers av første lag. Toatalmengde: 1,6 kg pr. m2.

13. Når første lag er “gangtørt”, påføres det andre laget på tvers av første lag. Toatalmengde: 1,6 kg pr. m2.
 
14. Alternativt kan en fiberdukmonteres som et innlegg i multicoat-laget. Totalforbruk: 1,6 kg Multicoat pr. m2 for å oppfylle det nasjonale krav om 1 mm ferdigherdet membran.

14. Alternativt kan en fiberdukmonteres som et innlegg i multicoat-laget. Totalforbruk: 1,6 kg Multicoat pr. m2 for å oppfylle det nasjonale krav om 1 mm ferdigherdet membran.
15. Tørketiden er avhengig av romtemperatur og luftfuktighet. Multicoat skal tørke 6-12 timer avhengig av romtemperatur og luftfuktighet innen flismontering startes på gulvet.

15. Tørketiden er avhengig av romtemperatur og luftfuktighet. Multicoat skal tørke 6-12 timer avhengig av romtemperatur og luftfuktighet innen flismontering startes på gulvet.