Slik legger du fliser i fiskebensmønster

Det er veldig populært å legge både fliser og tregulv i fiskebensmønster, da det gir et moderne uttrykk - på tross av at det ikke er en ny måte å legge verken fliser eller gulv på. I vår video viser vi deg hvordan du enkelt kan legge fliser selv i fiskebeinsmønster. Vi har, i vår video, valgt å montere våtromsplater bak flisene, for å få et helt jevnt underlag. Man kan også fliselegge direkte på eksisterende rett vegg, eller rett på gamle fliser. Et solid og jevnt underlag er nøkkelen for et godt og holdbart resultat.

Steg 1: Prime underlaget. Her har vi valgt å legge våtromsplater på 6mm for å flate ut veggen. Man kan også legge flisene på eksisterende vegg, så lenge underlaget er jevn og tørt. Første steg før man legger fliser er alltid å prime for å få god heft til limet. I filmen er det brukt Mira 4180 Primer

Steg 2: Når man legger fliser i fiskebeinsmønster er det best å starte i midten, for så å jobbe seg ut til sidene. Marker senter av veggen med en strek. Brett så et A4 ark til en trekant sånn at du får en 45 graders vinkel. Plasser trekanten slik at toppen av trekanten treffer senterstreken på veggen.

Steg 3: Bland fliselimet. Her har vi brukt Mira Superfix 3130 blandet med en mørtelblander fra Mjølner.

Steg 4: Begynn med flislim ut fra trekanten. Ikke legg på for mye fliselim av gangen, jobb deg gradvis utover mot kantene av veggen.

Steg 5: Flislegg ut til kantene av veggen. Kapp til flisene underveis.

Steg 6: Påfør fugemasse og dra denne diagonalt utover flisene.

Steg 7: Vask bort overflødig fug.

Steg 8: Silikoner overgangen mellom kjøkkenplate og fliser.

Se videoen over for å se hvordan det gjøres. Vi har også ramset opp en del av produktene som ble brukt, i en produktkarusell lenger nede på siden.

Lykke til!