Bli inspirert! 

Terrazzo

Flis, benkeplater, bord og kopper er bare noen av mange produkter man finner med terrazzo-mønster i dag. Gamle tradisjoner møter nye varianter og bruksområder, og skaper et urbant og lekent uttrykk i hjemmet. I denne artikkelen har vi tatt med litt historie og inspirasjon, slik at du kan se hvordan du kan bruke terrazzo-mønsteret i ditt hjem.

Italiensk tradisjon

Historien om terrazzo går langt tilbake i tid, helt tilbake til Venezia på 1400-tallet. Terrazzo er en blanding av sementmørtel og marmorkorn eller annen småstein, og resultatet er et slitesterkt og tidløst gulv med et variert og unikt mønster. Derfor har terrazzo vært mye brukt i offentlige bygninger og rom som for eksempel flyplasser og skoler, og den kjente Hollywood Walk of Fame. 

Selv om terrazzogulv er slitesterke er de også tidkrevende å støpe, og krever behandling og vedlikehold. Derfor har det senere blitt utviklet fliser med terrazzo-mønster, noe som har åpnet for nye bruksområder i private hjem. I tillegg finner vi ikke bare terrazzo-mønsteret på gulvet lenger, nå brukes det også på benkeplater, møbler, tapeter og diverse interiørartikler som for eksempel tannglass og serveringsbrett.

Tidløst mønster

Fordelen med terrazzo-mønsteret er at selv om det har perioder det er veldig trendy, så er det fortsatt et tidløst mønster. Våre terrazzo-mønstrede fliser er slitesterke porcellanatofliser som er enkle å vedlikeholde. De kan kombineres med ulike elementer, og passer godt sammen med den skandinaviske minimalismen. Du kan bruke dem i entreen, på badet eller kjøkkenet, eller ute på terrassen. Her er det nesten bare fantasien som setter grenser!

Hva med å lage et bord av fliser med terrazzo-mønster? Sjekk ut våre guider for hvordan du lager et bord av flis!