5 tips til å spare strøm
- med Megaflis

Nå som prisene stiger og alt blir dyrere gjelder det å finne ikke bare kortsiktige, men også langsiktige måter å spare strøm på. Her har vi samlet både kjente og mindre kjente tips til hvordan du kan spare strøm. 

Stort sparepotensiale med luft-til-luft varmepumpe

Visste du at i følge tall fra Enova kan du spare opptil 4800,-* i året ved å skifte fra tradisjonell elektrisk oppvarming til en luft-til-luft varmepumpe? I tillegg kan varmepumpen gjøres nyttig hele året da den kan brukes som air condition, sørger for jevn varme/avkjøling, og filtrerer bort støvpartikler. *Dette regnestykket tar utgangspunkt i en energipris på 1 kr/kWh.

Prøv vår sparekalkulator for å se hvor mye din husholdning kan spare ved å installere en varmepumpe.

Bruk energien effektivt med en ny bereder fra Høiax

Høiax Connected er en smartbereder som hjelper deg å spare strøm, ved at du enkelt kan styre varmtvannsberederen så den bruker strøm når strømprisen er rimeligere, og kan skrus av når strømmen er på det dyreste. Den kan fjernstyres direkte fra mobilen så lenge du har WiFi, hvilket betyr at du til og med kan sitte på hytta og styre varmtvannsberederen hjemme, eller motsatt. 

Det vil også hjelpe å bytte ut din gamle varmtvannsbereder med en ny en da mye har skjedd med varmtvannsberedere de siste 20 årene. En av de viktigste grunnene til å bytte ut den gamle varmvannsberederen er den dårlige isolasjonen. Takket være dagens design vil varmetapet på en ny varmtvannsbereder være cirka halvparten av varmetapet på en varmtvannsbereder fra 2007. Vannet vil derfor holde seg varmt lenger, og du sparer derfor strøm fordi vannet ikke trenger å varmes opp like ofte som før. 

Grohe-produkter med vannbesparende teknologi

Det koster mye å varme opp vannet ditt, derfor er det smart å velge produkter med Grohes vannbesparende teknologi. Denne teknologien er utviklet til å spare vann og energi uten å gå på kompromiss med ytelsen. Mindre vann brukt er mindre vann oppvarmet. 

Bytt til smarte løsninger

Med smarte løsninger i hjemmet ditt vil du kunne automatisere og regulere bruken av blant annet varme og lys. Dette gjør at du til enhver tid kan bruke kun den strømmen du trenger, i tillegg til at du kan velge å bruke strømmen når den er billigere. 

Samme lys til lavere pris med LED-pærer

LED-pærer bruker mindre energi enn halogenpærer og har i tillegg mye lenger levetid. Dette gjør at du fort kan spare stort på både kjøp av pærer, men også på strømregningen ved å bytte til LED.