Slik legger du membran på vegg

Det første vi skal begynne med er å støpe dusjsonene.

Steg 1: Fjern ekspansjonsbåndet

Det første du skal gjøre/vi gjør er å fjerne ekspansjonsbåndet langs gulvet. Dette skjærer du enkelt bort med en tapetkniv. Støvsug godt der du skjærte vekk ekspansjonsbåndet.

Steg 2: Prime overgangene

Deretter skal du prime overgangen mellom vegg og gulv. La primeren tørke i en – to timer.

Steg 3: Påfør membran i overgangene.

Påfør selve membranen i overgangen. Her starter du å legge på godt med membran i hjørnet, før du presser mansjetten godt inn. Deretter påfører du, vått-i-vått, et nytt strøk med membran.

OBS! Har du sluk i nærheten av veggen, så skrur du av klemringen på sluket. Deretter påfører du den selvklebende membranmatten som ikke krever membran under. Sørg for at det den er minimum fem centimeter opp på veggen, og at det ikke er luftbobler under mansjetten. Det neste du gjør er å skjære til hullet på sluket i mansjetten. Påfør deretter et godt lag med membran rundt hullet, opp på veggen og rundt hele mansjetten.

Steg 4: Legg mansjetter og påfør membran rundt røruttak.

Nå er det tid for mansjetter rundt røruttak. Teip røruttakene med maskeringsteip, og påfør et godt lag med membran på veggen rundt. Rundt veggboksene og røruttak anbefaler vi fleksible mansjetter i egnet størrelse.

Fjern teipen du teipet på røruttaket, og klem mansjetten rundt røret. Deretter påfører du et godt lag med membran utenpå mansjettene. Unngå å treffe ekspansjonsdelen/røruttakene.

Steg 5: Påfør mansjetter og membran i hjørner og overgang til gulv.

På innvendige- og utvendige hjørner, samt overgang vegg til gulv, anbefaler vi et selvklebende membranbånd. Denne er mer elastisk, og er dermed lettere å jobbe med. Ta av teipen på baksiden, og jobb deg fra toppen og ned mot gulv. Her er det viktig å få klemt membranbåndet godt inn i hjørnet. Når du har fått på plass membranbåndet, smører du et godt lag med membran over og litt utenfor mansjetten. Gjenta prosessen i overgangen mellom gulv og vegg.

Steg 6: Fiberfilt og membran i skruehull og skjøter.

Da har vi kommet til skjøtene mellom våtromsplatene. Her bruker vi fiberfilten.

Start med å kutte til fiberfilten i riktig lengde. Smør så et godt lag med membran i skjøtene til våtromsplatene. Fest fiberfilten i toppen, og jobb deg nedover. Deretter smører du et nytt lag med membran utenpå fiberfilten.

Det må også tettes over alle skruehullene til våtromsplatene. Her anbefaler vi også fiberfilten, og smøre vått-i-vått med membran.

Når du smører membran, handler det ikke om å smøre flest mulig lag. Legg så mange lag du trenger for å oppnå riktig tykkelse.

Da var membranen ferdig, og nå må den tørke i 6-12 timer før du legger fliser.

Her finner du et utvalg av våre membran produkter:

Se de neste stegene her

7. Slik legger du fliser på vegg

I denne videoen viser vi deg hvordan du enkelt legger fliser på baderommet. På dette badet bruker vi storformat fliser i 60×60 størrelse som heter Pietre Di Paragone Gre som er moderne flis med en spennende imitasjon av terrazzo. Kappe flis, blande flislim og bruke fliskryss vil bli en enkel match etter du sett denne videoen.

Se guiden her