Slik klargjør du gulvet før avretting

Nå som gulvet er ferdig primet og har stått i ca. 1 time er det på tide å klargjøre til støp. På dette badet er det to forskjellige sluk, vi har et rennesluk og et rundt sluk. Disse to slukene krever to ulike typer fall.

For å gjøre det enklest mulig når vi skal støpe, tar vi for oss områdene som skal ha fall først, så tar vi det øvrige gulvet.

Vi bruker stopplister for å hindre at avretningsmassen ikke skal renne inn der den ikke skal være og ekspansjonsbånd mot veggene for å forhindre sprekkdannelser ved bevegelse.
I tillegg bruker vi nivåpinner for å sikre oss at hellingen mot slukene blir rett.

Det du trenger utover disse produktene er kniv, blyant og en tommestokk.

Steg 1: Ekspansjonsbånd.

Vi begynner med ekspansjonsbåndene. Disse båndene gir avrettingsmassen mulighet til å endre dimensjon uten at det sprekker opp. Fjern nederste del av tapen og fest båndet ned mot gulvet. Vær ekstra nøye i hjørnene og press båndet godt inntil.

Steg 2: Forhøyning av sluk.

Når båndet er på plass tar vi for oss slukene. Vårt sluk ligger jevnt med tregulvet, så her bruker vi 2 x 13mm slukforhøyere til heving. Legg slukforhøyeren over sluket og skru den fast med de seks medfølgende skruene. Legg pakningene i sporet og skru fast neste forhøyningsring med klemringen.

Steg 3: Markèr fallene.

Når vi skal finne ut hvor fallet til dusjhjørnet skal begynne er det viktig å se i monteringsveiledningen til det aktuelle dusjhjørnet du har valgt.
Vi har på dette badet valgt å gå for et 80 cm. Purus Line sluk, og dusjhjørnet vi skal bruke er 80 x 100 cm.

Mål opp og merk på gulvet hvor fallet skal starte.

Steg 4: Stopplister.

- Kutt til stopplistene i riktig lengde og lim dem til gulvet etter oppmerkingene.

- Da var det stopplisten til det runde sluket.

- Ta av tapen og klistre den på.

- Følg ytterkanten av sluket, mål opp og kutt til stopplistene i riktig lengde.

- Lim listene til gulvet etter oppmerkingene.

- Gjør en kontrollmålen og sjekk at målene er riktig.

Steg 5: Nivåpinner.

Nå skal vi kutte til å feste nivåpinnene, på siden av nivåpinnene ser du en skala. Husk at gulvet skal ha et fall på 1 cm. per halvmeter.

- Fest nivåpinnene for hver 25. cm. Her kan du bestemme hvor langt du vil ha mellom pinnene, men vi har valgt 25 cm.

- På dette badet har vi tregulv, så her må det støpes minimum 20 mm. med avrettingsmasse på det laveste punktet (inntil sluket).

- Ved runde sluk er det viktig å støpe fall i alle retninger rundt sluket.

Se de neste stegene her

5. Slik støper du gulvet

Hvordan støper man et gulv og hva skal man tenke på? I denne episoden viser vi deg hvordan man skal blande avrettingsmasse og hvordan man skal bruke den. Avretting av gulv er enklere enn du tror!

Se guiden her

6. Slik legger du membran på vegg

Hva er det egentlig man skal tenke på når man legger membran og hvilket utstyr trenger du? I denne guiden viser vi deg hvordan du enkelt legger membran på baderommet. Vi starter med veggen!

Se guiden her

7. Slik legger du fliser på vegg

I denne videoen viser vi deg hvordan du enkelt legger fliser på baderommet. På dette badet bruker vi storformat fliser i 60×60 størrelse som heter Pietre Di Paragone Gre som er moderne flis med en spennende imitasjon av terrazzo. Kappe flis, blande flislim og bruke fliskryss vil bli en enkel match etter du sett denne videoen.

Se guiden her