Slik primer du før avretting

Nå har elektrikeren lagt varmekablene og det er på tide å forberede for avretning. Vi starter med å prime gulvet, slik at avretningen får god vedheft.

Steg 1: Påfør primer.

Vi bruker samme primer her, som vi brukte når vi primet til isoleringen. Nemlig Mira 4180. Denne bruker du ukonsentrert dersom du skal prime et ikke-sugende underlag. Dersom det er betong eller puss, må den vannes ut i forholdet 1:3. Les produktanvisningen for å være på den sikre siden.

Finn en ønsket beholder for primeren (du kan bruke det du har for hånden), eller så er et malebrett en god og stødig beholder for slikt.
Med tanke på at det er lagt varmekabler her, vil du måtte påføre primeren med en pensel.

Start påføringen i hjørnene og jobb deg systematisk innover mot midten.

Når primeren er påført er du ferdig og klar for avretting.

Husk: Prøv å ikke tråkke på varmekablene underveis!

Se de neste stegene her

3. Slik primer du før avretting

Det er viktig å prime før man støper. Anledningen til det er for å skape bedre heft til avrettingsmassen. Vi bruker her en kost for å arbeide ut primer på gulvet.

Se guiden her

4. Slik klargjør du gulv før avretting

Hvordan klargjør man baderommet før man støper? Hva skal man tenke på når man støper fall mot rundt sluk og mot rennesluk? Vi viser deg noen tips og triks som er bra å ha med seg når man skal legge avrettingsmasse.

Se guiden her

5. Slik støper du gulvet

Hvordan støper man et gulv og hva skal man tenke på? I denne episoden viser vi deg hvordan man skal blande avrettingsmasse og hvordan man skal bruke den. Avretting av gulv er enklere enn du tror!

Se guiden her