Slik isolerer du gulvet!

Slik isolerer du gulvet!

Her viser vi deg hvordan du skal gå frem for å isolerere gulvet med 3mm depron-plater. Dette er varmereflekterende plater som effektivt reflekterer varmen opp mot gulvets overflate, og gjør at vi får best mulig unyttelse av varmen.

Steg 1: Beskjære og tilpasse depronplatene.

Bruk kniv, tommestokk, blyant og et vater for å måle opp slik at platene dekker hele gulvet. Tilpass platene for hele gulvet, før du går i gang med neste steg. For å få et stabilt gulv å støpe over etterpå er vi nødt til å lime platene til gulvet.

Steg 2: Påfør lim på gulvet.

Til liming av platene benytter vi et eget egnet folielim. Limet påføres på halve gulvet med en fire millimeter tannsparkel eller med malingsrulle.
Påfør et jevnt lag med lim utover gulvet.

La limet tørke i 15 til 30 minutter før du legger på platene.

Steg 3: Legg platene på gulvet.

Når platene er lagt, så må du vente 1 time før elektriker kan komme inn og legge varmekabel.

Se de neste stegene her

3. Slik primer du før avretting

Det er viktig å prime før man støper. Anledningen til det er for å skape bedre heft til avrettingsmassen. Vi bruker her en kost for å arbeide ut primer på gulvet.

Se guiden her

4. Slik klargjør du gulv før avretting

Hvordan klargjør man baderommet før man støper? Hva skal man tenke på når man støper fall mot rundt sluk og mot rennesluk? Vi viser deg noen tips og triks som er bra å ha med seg når man skal legge avrettingsmasse.

Se guiden her

5. Slik støper du gulvet

Hvordan støper man et gulv og hva skal man tenke på? I denne episoden viser vi deg hvordan man skal blande avrettingsmasse og hvordan man skal bruke den. Avretting av gulv er enklere enn du tror!

Se guiden her