Slik primer du gulvet!

 

Slik primer du gulvet!

I denne videoen viser vi deg hvordan du primer gulvet på baderommet.
Grunnen til at man primer er for å skape bedre heft til videre oppbygging av baderomsgulv.


Hvorfor og med hvilke produkter primer vi gulvet? 

Grunnen til at vi primer gulvet er for å skape god vedheft til det som kommer over og for å binde eventuelt overliggende støv. I denne guiden bruker vi Mira 4180 primer (fåes kjøpt i 1l. og 2,5l.), men du kan også bruke Mira 4140 på og dersom du skal ha mikrosement på vegger og gulv, bør du bruke Miras decor primer.

Er det sugende underlag som betong eller puss skal denne blandes i forholdet 1:3 med vann, men følg alltid anvisningen bak på flasken.


Steg 1 – Støvsug gulvet.

Støvsug gulvet. Her er det viktig å være nøye. Godt grunnarbeid er avgjørende for godt resultat.

Steg 2 – Påfør primeren.

Start med malekosten og påfør primeren lengst mulig inn mot veggen. De øvrige flatene ruller du over med rullesettet. Husk! Det er det viktig å få god dekning på hele gulvet og vær ekstra nøye langs kanter og rundt sluk.

Steg 3 – Vent.

Primeren Mira 4180 har en tørketid på 1-2 timer før videre behandling. Bruker du annen primer, følg anvisningen

Se de neste stegene her

2. Slik isolerer du gulvet

Vi viser deg hvordan du varmeisolerer gulvet under varmekablene. Mattene du ser i videoen er også varmereflekterende. I dette tilfellet bruker vi Depron.

Se guiden her

3. Slik primer du før avretting

Det er viktig å prime før man støper. Anledningen til det er for å skape bedre heft til avrettingsmassen. Vi bruker her en kost for å arbeide ut primer på gulvet.

Se guiden her

4. Slik klargjør du gulv før avretting

Hvordan klargjør man baderommet før man støper? Hva skal man tenke på når man støper fall mot rundt sluk og mot rennesluk? Vi viser deg noen tips og triks som er bra å ha med seg når man skal legge avrettingsmasse.

Se guiden her